شنبه ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳  |  Saturday, 20 April 2024

دیباچه

کد خبر: ۴۳۲۹۹
تاریخ انتشار : ۲۱ : ۱۱ - ۰۵ فروردين ۱۳۹۶
در میان شادی های عید، یادی از رفتگان کنیم
سال ۱۳۹۵ سال عجیبی بود؛ هنرمندان بسیاری در این سال از دنیا رفتند. تئاتر نیز بزرگانی را از دست داد و هنرمندان این عرصه را به سوگ نشاند! اما این بزرگان از دست رفته چه کسانی هستند؟
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری دیباچه، تئاتر معاصر ما هویت خود را مدیون اشخاصی است که عمر خود را صرف صحنه و نمایش کردند، اشخاصی که با کارنامه پربار و وزینشان سهم به سزایی در پیش برد تئاتر داشته اند؛ هنرمندانی چون رکن الدین خسروی، داوود رشیدی، سعید کشن فلاح و... 
 
کدام بزرگان در سال ۱۳۹۵ تئاتر را تنها گذاشتند؟
 
۱_ ثریا حکمت  
بازیگر قدیمی عرصه تئاتر که در چند اثر تلویزیونی و سینمایی بازی کرده بود. آثاری چون «نقطه ضعف»، «تصویر آخر»، «خواستگاری»، «نیش»، و «ای ایران» . آخرین اثر سینمایی ثریا حکمت  «آواز قو» نام دارد که در سال ۱۳۷۹ تولید شده است. 
این بازیگر در بیستم فروردین ماه سال ۱۳۹۵ چشم از جهان فروبست و اکنون،  پیکر او در کنار مزار مهری مهرنیا در قطعه هنرمندان بهشت زهرا دفن است. 
 
 
۲_ داوود رشیدی 
 
داوود رشیدی حائری متولد بیست و پنجم تیر ۱۳۱۲ نویسنده، کارگردان و بازیگر تئاتر، تلویزیون و سینما بود و در آثار شاخصی چون «کندو»، «فرار از تله» و «هزاردستان» بازی کرده بود. 
 داوود رشیدی به همراهِ جمشید مشایخی، علی نصیریان، عزت‌الله انتظامی و محمدعلی کشاورز پنج چهرهٔ برجسته‌ای بودند که در دههٔ چهل شمسی از تئاتر پا به عرصهٔ سینما گذاشتند.  
داود رشیدی، طی ۴ دهه فعالیتش در عرصه هنر، به یکی از چهره های مطرح تئاتر ایران بدل شد.  
وی در ۵ شهریورماه چشم از جهان فروبست. 
 
۳_ سعید کشن فلاح 
سعید کشن فلاح یکی از استادان خوب عرصه تئاتر بود و طی چهار دهه تدریس، شاگردان زیادی را در تئاتر تربیت کرد. 
سعید کشن فلاح علاوه بر فعالیت های پژوهشی، سمت های مدیریتی زیادی داشت؛ مسئولیت هایی چون، دبیری جشنواره تئاتر فجر، ریاست دانشگاه هنر تهران و مدیر دفتر هنرهای نمایشی حوزه هنری؛ اما سالها پیش تر به همراه محسن مخملباف، مجید مجیدی، رسول ملاقلی پور، کمال تبریزی و محمدرضا هنرمند، تشکیلاتی به نام حوزه اندیشه و هنر اسلامی را بنیان نهاده بود. 
سعید کشن فلاح در ۲۴ مهرماه ۱۳۹۵چشم از جهان فروبست. 
 
۴_ جعفر والی 
جعفر والی، زاده تهران بود و در سال ۱۳۱۲ به دنیا آمده بود. وی یکی از قدیمی های تئاتر ایران بود و نخستین کسی بود که  آثار بهرام بیضایی و غلامحسین ساعدی را به روی صحنه برد؛ و سپس انبوهی از آثار ایرانی و خارجی را کارگردانی کرد و پس از آن، چند تله تئاتر را جلوی دوربین برد. 
والی طی سالهای زندگی هنری اش در چند اثر سینمایی نیز بازی کرد که «ناخدا خورشید» به کارگردانی ناصر تقوایی مشهورترین آنهاست. 
جعفر والی در ۲۷ آذرماه سال ۱۳۹۵ در سن ۸۳ سالگی چشم از جهان فروبست. 
 
۵_ رکن الدین خسروی 
رکن الدین خسروی یکی از چهره های ماندگار عرصه تئاتر است؛ که در کلاس های محمدمهدی فروغی دوره دیده بود و طی سال های اقامتش در ایران شاگردان زیادی را تربیت کرد و مهاجرتش باعث شد یک نسل از حضور او،  کلاس ها و آثارش محروم شوند! 
 رکن الدین خسروی متولد 16 اسفندماه 1308 بود و پس از اجرای نمایش هایی چون «همه عطرهای تابستان»، «مده‌آ»، «آوازه‌خوان طاس»، «یادداشت‌های روزانه یک دیوانه»، «مرگ در می‌زند»، «آنتیگون»، «سلام و خداحافظ، نوشته» و «باغ آلبالو» در سن 88 سالگی درگذشت. 
 
در پایان باید گفت، به هرحال دنیا فراز و نشیب دارد و مملو از رفتن های تلخ و آمدن های شیرین است؛ اما در این میان آنهایی نامیرا و زنده اند که نامی نیک از خود باقی بگذارند و دوام خود را بر جریده عالم ثبت کنند. به امید آنکه بزرگان را در زمان حیاتشان پاس بداریم؛ تا پس از مرگشان افسوس بی حاصل نخوریم. 
 
 
گزارش وحید خانه ساز
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
سرمربی تیم ملی هندبال جوانان دختر ایران در گفت‌وگو با«دیباچه» مطرح کرد؛

تیم ملی در گروه مرگ قرار دارد/ بازی با تیم‌های اروپایی محک خوبی است

۱۸:۱۷  -  ۲۹ فروردين ۱۴۰۳
یک کارشناس فوتسال در گفت ‌و‌ گو با «دیباچه» مطرح کرد؛

ایران تیم بهتری نسبت به رقبای آسیایی دارد/باید به تصمیم شمسایی احترام بگذاریم

۱۱:۲۹  -  ۲۵ فروردين ۱۴۰۳
ادبیات عجیب ژیلا صادقی!

جنجال خانم مجری بعد از درگذشت رضا داوودنژاد چه بود؟

۱۲:۲۹  -  ۱۵ فروردين ۱۴۰۳
مربی تیم والیبال بانوان سایپا در گفت و گو با«دیباچه» مطرح کرد؛

تجربه بالای بازیکنان باعث قهرمانی تیم شد/ تیم قوی و جنگنده‌ای داشتیم

۱۲:۲۲  -  ۲۳ اسفند ۱۴۰۲
گفتگوی کمتر دیده شده دیباچه با زنده یاد رضا داوودنژاد و همسرش

غزل بدیعی همسر زنده یاد رضا داوودنژاد: به خاطر عشق، همیشه در کنار رضا بودم

۱۲:۲۰  -  ۱۵ فروردين ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با کارگردان سریال «از سرنوشت»

« رضا داوودنژاد » در رفاقت، مرام و غافلگیری، دست به نقد بود!

۱۶:۳۲  -  ۱۴ فروردين ۱۴۰۳
پربازدیدها
آخرین اخبار